Egy gyors bemutatkozó és figyelemfelkeltő beszélgetés egy liftezésnyi időben: ez az elevator pitch.

A pitchek egyik nevesített válfaja az „elevator pitch”: az a legendás szituáció, amikor egy sokemeletes liftezés alatt kell tudnod felkelteni egy véletlenül megpillantott „nagy ember” figyelmét a projekted iránt. Általánosabban leírva: komoly, elfoglalt potenciális partnerednek először csak pár perce lesz rád, ha rövid idő alatt sikerül felkeltened az érdeklődését, később már több időt és figyelmet szentel majd neked.

Egy ilyen beszélgetés során tényleg csak a legfontosabb, figyelemfelkeltő dolgokról eshet szó: mi az a probléma, amelyre cégetek választ kíván adni, mi az általatok nyújtott megoldás, az miért lesz jó a vásárlónak, és miért újszerű – azaz miben különbözik a már piacon lévőtől?

Ha mindezzel megvagy, kérj egy névjegykártyát, vagy ha mód nyílik rá, egy további találkozóra lehetőséget – és persze add át saját kártyádat is. Talán feltűnt, hogy céged neve szinte el sem hangzott e rövid beszélgetésben: hidd el, nem cégnevedre, hanem az általad két percben elmesélt sztorira fognak visszaemlékezni.

A másik klasszikus szituáció a befektetői prezentáció, vagy ahogy gyakran hívják: „sales pitch”: amely egy, az ötleted bemutatására épülő, jóval hosszabb, részletesebb kérdezz-felelek szituáció.

MEGOSZTÁS

Utoljára szerkesztve: 2020. június 5.

Kérjük, jelezze ha hibát talált!

KAPCSOLÓDÓ DOSSZIÉK

Ha részletesebben is olvasnál erről, úgy itt éred el a Start Up Guide 2020 kiadvány e témával foglalkozó tartalmait.

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal. Hivatalos állásfoglalásért mindig fordulj az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szükséged a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozol, kérjük jelezd nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!