Az üzleti és technológiai inkubátorok irodai férőhelyet, komplex szolgáltatásportfóliót, de akár befektetést és globális kapcsolatrendszert is nyújtanak a kezdő startup vállalkozások számára.

Az inkubáció és azt azt végző inkubátorok a startup ökoszisztémán belül alapvetően a korai befektetési fázisban lévő innovatív startupoknak ajánlottak. (A későbbi fázisú, béta verzióval vagy prototípussal rendelkező startupok számára inkább az akcelerátorok szolgáltatásai az elsődlegesek.)

Mivel általában a cég alapításakor csupán pár ember dolgozik az induló vállalkozásban, ezért sok olyan terület van az operációban, amelyben – ellentétben a családi, baráti finanszírozással – egy inkubátor sokat tud segíteni. Ilyen például az irodaszolgáltatás, amelyhez kedvező áron jutnak a startupok, pénzügyi és könyvelési segítség, jogi és szabályozási háttértámogatás.

Ezenkívül az inkubátorok tanácsadást nyújtanak üzletfejlesztésben, üzleti etikettben és a menedzsmentkoordinálásban, mentorálás keretei között fejlesztik a startupok prezentációs képességeit, összekötik a megfelelő befektetőkkel és stratégiai partnerekkel.

A cég gyors növekedése érdekében az egész kapcsolati hálójukat a startupok rendelkezésre bocsátják, hogy nemzetközi tapasztalataik és kapcsolataik révén segítsenek az általuk arra érdemesnek tartott induló vállalkozásokból olyan sikeres cégeket felépíteni, amelyek képesek a nemzetközi piacokon való megjelenésre, gyors növekedésre és alkalmasak további kockázati tőkebefektetésekre.

Az inkubátorok gyakran jelentős hangsúlyt fektetnek a közösségépítésre is, és havi, vagy akár heti rendszerességgel szerveznek összejöveteleket, előadásokat és egyéb programokat. Sok inkubátorház olyan formában fektet be a vállalkozásokba, hogy infrastruktúráért, illetve a fent említett szolgáltatásokért cserébe tulajdonrészt kér az életciklusa legelején lévő cégben.

MEGOSZTÁS

Utoljára szerkesztve: 2020. június 4.

Kérjük, jelezze ha hibát talált!

Ha részletesebben is olvasnál erről, úgy itt éred el a Start Up Guide 2020 kiadvány e témával foglalkozó tartalmait.

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal. Hivatalos állásfoglalásért mindig fordulj az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szükséged a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozol, kérjük jelezd nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!