A közös online munka, különösen az internetes értekezletek alkalmával gyakran nélkülözhetetlen funkció, hogy a találkozó egyes résztvevői saját képernyőjük tartalmát meg tudják mutatni a többieknek is.

Az online meeting alkalmazások többségében meg is található ez a lehetőség: egy kattintás, és a résztvevők mindegyikének képernyőjén, valós időben megjelenik pontosan az, ami az előadó saját monitorképén látható, illetve ott történik: a kívánt prezentáció, böngészőablak vagy éppen működés közben bemutatott szoftverprototípus.

A megoldás előnye értelemszerűen az, hogy nincs szükség fájlok küldözgetésére, nem állhat elő olyan helyzet, hogy valamelyik résztvevő gépén nem nyílik meg mondjuk a kívánt táblázat, mindenki biztosan ugyanazt látja, az előadó pedig szabadon kattinthat ide-oda, mindenki követni tudja, hogy mi történik éppen.

A legtöbb rendszerben kiválasztható az is, hogy az egész képernyőt vagy csak egy adott ablakot kívánunk-e megosztani. Létezik olyan, böngészőpluginként telepíthető alkalmazás is, ami semmi mást nem csinál, csak megosztja a képernyőnket – a meghívottak egy e-mailben vagy chaten elküldhető linkre kattintanak.

MEGOSZTÁS

Utoljára szerkesztve: 2020. június 4.

Kérjük, jelezze ha hibát talált!

Ha részletesebben is olvasnál erről, úgy itt éred el a Start Up Guide 2020 kiadvány e témával foglalkozó tartalmait.

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal. Hivatalos állásfoglalásért mindig fordulj az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szükséged a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozol, kérjük jelezd nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!