Rendező-operatőr, producer, DINO-ötletgazda

Fábry Zoltán, Illés György és Ragályi Elemér vezetésével végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező-operatőr szakán. Operatőri karrierjét feladva rendezni kezdett, majd több filmnek producere is volt. Számtalan reklámfilmet és reklámkampányt készített, színházi produkciók rendezője és producere, Balázs Béla-díjas, rendszeresen szerepel nemzetközi fesztiválokon filmjeivel. Több nemzetközi filmes díj birtokosa.

Jelentősebb filmes munkái (short list):

  • Gyerekgyilkosságok
  • Árnyék a havon
  • Presszó
  • Rosszfiúk
  • Szélcsend
  • SOS szerelem 1., 2. …
  • …és mintegy 300 reklámfilm.

Szerda / 2020. 10. 07. / 16.00
Itt a cégalapítás ideje – irány a kockázati tőke

Prezentáció: Sas Tamás (DINO Digital Nomad Backpacks)
Meghívott szakértő: Szeles Nóra üzletfejlesztési vezető (Tőkeportál)

Tamás a DINO márka alapításáról tartotta előadását. A márka jövendő inkubációját Szeles Nóra, a Tőkeportál üzletfejlesztési vezetője segítette tanácsaival.

DINO

A munkavégzés hagyományos helye mára megváltozott: a cégnél végzett munka helyét egyre több területen vette és veszi át a XXI. században az otthoni vagy bármely más kellemes (és internetlefedettséggel rendelkező) helyen végzett munka. Erre az egyébként is erősödő trendre tett rá még egy lapáttal a Covid-19 koronavírus-járvány: a home office és a távmunka megszokott és a fejlett világban rohamosan terjedő foglalkoztatási formává vált.

A digitális nomádok életformája, hogy digitális munkaeszközeiket magukkal hordják: ki táblagépet, ki laptopot, ki mindkettőt, de emellett még számtalan egyéb digitális eszközt (pl. telefont, órát) is használunk, ami mind velünk van a nap jó részében. Ezek napközbeni biztonságáról, energiaellátásáról, tárolásáról is gondoskodnunk kell – a töltőkábelek, tokok is gyakran szükséges tartozékok. És digitális eszközeink mellett persze még jó pár nélkülözhetetlen tárgyunk van, amit szintén magunkkal hurcolunk egész nap: a kulcsoktól az igazolványokig, a napszemüvegtől a maszkig és fertőtlenítőkendőkig.

Mindez nagyon komplex tárolási feladatot jelent: nem véletlen, hogy mára számos városi hátizsák- és táskamegoldás született, ugyanakkor nem jelent még meg olyan komplex megoldás, mely kifejezetten a városi digitális nomádok napi igényeit próbálja kielégíteni.

Mi ezt tervezzük a DINO névre keresztelt moduláris hátizsákcsalád kifejlesztésével.

Ha úgy érzed, valamilyen üzleti problémával szembesülnél működő vagy leendő vállalkozásodban, akkor a SUG LIVE programja mellett figyelmedbe ajánljuk a Magyar Formatervezési Tanács támogatásával a Start Up Guide program keretében megjelent Üzleti tanácsok induló kreatívipari vállalkozók számára – 2020 című ingyenes, itt letölthető kiadványt és online fogalomtárat.