üzletfejlesztési vezető, Tőkeportál

Szeles Nóra tőkepiaci szakértő pályafutását a Budapesti Értéktőzsdén kezdte, ahol a BUX (azaz index) kereskedés, a határidős piac bevezetéséért felelt, amit a BÉT a régióban elsőként indított el. Aztán határidős bróker lett, majd pedig befektetési alapokat kezelt. Ebben az időszakban mindig hiányolta a lakosság és a kis- és középvállalkozások számára elérhető befektetési és tőkebevonási lehetőségeket.

Erre – azaz a lakossági tőke bevonására – volt megfelelő válasz a crowding, azaz a közösségi finanszírozás, ami az akkor elterjedő internet révén kezdett el terjedni. A közösségi finanszírozás az online kommunikáción, a kampányon keresztüli tőkebevonás, amellyel egy startup két legyet üthet egy csapásra: építi brandjét és ügyfelet is szerez, nemcsak tőkéhez jut.

A hazai startup-ökoszisztéma fontos része lett – az üzleti angyalok, akcelerátorok, inkubátorok és a VC-k mellett – az a lakosság bevonását is elősegítő befektetési platform, amelynek Nóra az egyik alapítója: ez a Tőkeportál.

A Tőkeportál az első hazai platform, amelyik befektetéscélú közösségi finanszírozást tesz lehetővé. A céget angyalbefektetőkkel és az MKB fintechlabbal hozták létre. Tevékenységük fókuszában a márkát építeni készülő hazai és regionális startupok befektetésre alkalmassá tétele, a kampányra való felkészítés mellett a befektetői akvizíció, az edukáció, a piacépítés, a népszerűsítés és az ökoszisztéma-építés áll.

Szerda / 2020. 10. 07. / 16.00
Itt a cégalapítás ideje – irány a kockázati tőke

Prezentáció: Sas Tamás (DINO Digital Nomad Backpacks)
Meghívott szakértő: Szeles Nóra üzletfejlesztési vezető (Tőkeportál)

Nóra Sas Tamással, a hátizsákmárka ötletgazdájával együtt veszi végig egy startup inkubációra való felkészülésének, üzleti tervezésének első lépéseit.

KÜLSŐ HIVATKOZÁSOK