Tervező, REKAVAGO alapító

Vágó Réka dizájner neve ma leginkább a nőknek cseng ismerősen, ő áll az egyik legismertebb magyar cipőmárka, a REKAVAGO mögött.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen szerzett először tervező iparművész, majd dizájnmenedzser diplomát. Emellett tanult a London College of Fashionben és a Pozsonyi Művészeti Egyetemen is.

Saját cégét 2003-ban alapította, márkáját pedig 2005-ben indította el. Cipőtervezőként számos más márkának (Heavy Tools, Tisza cipő, Puma, Nanushka stb.) tervezett divatcipőket. De felkérték már ortopédcipő és gyermekcipő-kollekció tervezésére is.

A tervezői munka mellett konzultációkkal és tanítással is foglalkozik.

Kedd / 2020. 10. 06. / 16.00
Fenntartható üzlet

Prezentáció: Vágó Réka (REKAVAGO)
Meghívott szakértő: Antalóczy Tímea PhD, tanszékvezető docens (MOME)

Réka a válságban is fenntartható üzletről és a divat újragondolásáról adott elő, melyről előadását követően Antalóczy Tímeával, a MOME tanszékvezető docensével beszélgetett.

REKAVAGO

A REKAVAGO márka 2005-ben indult el a mai formájában, és a semmiből közel tíz év alatt nőtte ki magát az ország egyik legismertebb dizájner cipőmárkájává. A kis szériás és egyedi női cipőkkel foglalkozó márka hamar a menyasszonyok kedvence lett, hiszen a modellek nemcsak szépek, de kényelmesek is. Az ismert márka 2014-ben kapott kockázatitőke-befektetést és csatlakozott a Széchenyi Tőkealap kreatívipari portfóliójához, a 2020-as év pedig újabb változásokat hoz a márka életébe.

Ha úgy érzed, valamilyen üzleti problémával szembesülnél működő vagy leendő vállalkozásodban, akkor a SUG LIVE programja mellett figyelmedbe ajánljuk a Magyar Formatervezési Tanács támogatásával a Start Up Guide program keretében megjelent Üzleti tanácsok induló kreatívipari vállalkozók számára – 2020 című ingyenes, itt letölthető kiadványt és online fogalomtárat.