Display hirdetés

Az online hirdetések jelentős részét display-reklámnak tekintik a szakemberek. Ide tartoznak a különböző bannerek, a weboldalakat eltakaró, a böngészést megszakító mozgóképes megoldások, de az aprócska szöveges hirdetések és sok minden más is.

Az angol „display” szó egyebek mellett kirakati megjelenítést, bemutatást jelent. Az online hirdetések világában display-nek számít a legtöbb olyan formátum, amelynek célja a felhasználó figyelmének felkeltése. A hírportálokon, szórakoztató weboldalakon megjelenő reklámok döntő része ebbe a kategóriába tartozik. 

Bár korántsem egzakt tudományról van szó, általában nem display-ként emlegetik a tartalomba ágyazott megjelenéseket, a keresőhirdetéseket, a közösségimédia-hirdetéseket, a videóhirdetéseket és az okostelefonon megjelenő hirdetéseket.

A szóhasználat azonban változóban van: a Facebookon megjelenő bizonyos formátumokat nehéz volna nem display-nek tekinteni, ahogy az  asztali és mobil hirdetések éles elválasztása is egyre inkább elavulttá válik az okostelefon-képernyők növekedése, illetve a hirdetési szabványok változásai nyomán. 

Az online hirdetési piacon használatos terminológia gyakori változásai miatt célszerű minden esetben tisztázni a cégünknek marketing vagy hirdetési szolgáltatást kínáló partnerekkel, hogy melyik kifejezés alatt mit is értenek pontosan. 

Utoljára szerkesztve: 2021. augusztus 6.

Kapcsolódó témákUtoljára megtekintett fogalmak

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal. Hivatalos állásfoglalásért mindig fordulj az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szükséged a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozol, kérjük jelezd nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!