Magyar Formatervezési Tanács / MFT

A Magyar Formatervezési Tanács szakmai tanácsadó testület, mely figyelemmel kíséri és értékeli a hazai kreatívipar helyzetének, gazdasági jelentőségének alakulását.

A Magyar Formatervezési Tanács (MFT) célja a magyar nemzetgazdaság versenyképességének erősítése a designvezérelt innovációval

Az MFT közreműködik a design hazai intézményrendszerének fejlesztésében, tervezési tevékenységet előmozdító programokat, pályázatokat, kiállításokat kezdeményez, és szervez itthon és külföldön.

Az MFT kezeli a Magyar Formatervezési Díjat, a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázatot, valamint az általa alapított Design Management Díjat, melyek egyben referenciapontként is szolgálnak a hazai szakmai és gazdasági élet szereplőinek. Az MFT indította útjára az innovatív, designtudatosságot építő Design Hét Budapest rendezvénysorozatot, melynek azóta is védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Az MFT gondozásában jelenik meg évente a fiatal alkotók pályakezdését támogató, pályázati, jogi, vállalkozási, üzleti tervezési, marketing, fogyasztóvédelmi és szellemi tulajdonvédelmi ismereteket tartalmazó kiadvány.

Utoljára szerkesztve: 2021. augusztus 24.

Kapcsolódó témák
Utoljára megtekintett fogalmak

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal. Hivatalos állásfoglalásért mindig fordulj az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szükséged a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozol, kérjük jelezd nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!