Médiadesign

A médiadesign elsősorban különböző digitális eszközök kijelzőin vagy más felületein megjelenített, mozgó vagy interaktív tartalom megjelenítésére szolgál.

A médiadesign a design egy ága: témakörébe tartoznak a weboldalak és telefonos applikációk felületei, a mozgógrafika, a video mapping (fényfestés), a hangdesign, az interakció-tervezés, a 3D tervezés, a játéktervezés, az UI/UX design, a vizuális effektek, a digitális utómunkák, az adatvizualizáció, a virtuálisvalóság-alkalmazások, az IoT eszközök felhasználói felületei, a televíziós és online műsorok grafikái és más témakörök. 

A médiadesignerek számos szakterületen játszanak meghatározó szerepet, így például a szórakoztató-, reklám-, médiakommunikáció-iparban, adatvizualizációs, archiválási, illetve ismeretterjesztési területeken, továbbá nagyobb szakmai teamek részeként az ipari formatervezés területén. 

A médiadesign kiemelt fontosságú a digitális felületek személyre szabhatóságát és könnyű kezelhetőségét illetően, ezáltal digitális termékek (pl. applikációk, weboldalak) esetében akár azok piaci sikerességére is döntő hatással lehet. 

Utoljára szerkesztve: 2023. október 21.

Kapcsolódó témák


Utoljára megtekintett fogalmak

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal. Hivatalos állásfoglalásért mindig fordulj az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szükséged a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozol, kérjük jelezd nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!