Online videóalkalmazások

Az internet legnépszerűbb helyei közé tartoznak a videófeltöltő és -megjelenítő oldalak, de a különféle közösségi hálókon is meghatározó a mozgóképes tartalom jelentősége. Ezeken a platformokon mi is jelen lehetünk.

Soha nem volt olyan egyszerű mozgóképes tartalmakkal megjelenni az interneten, mint napjainkban. Platformszolgáltatók tucatjai közül válogathat, aki kereskedelmi vagy egyéb célú videóit tárolni, közzétenni, népszerűsíteni akarja. 

A piac két legnagyobb szereplője a YouTube és a Facebook, és akinek az elérhető közönség és/vagy a fejlett marketingtámogatás a legfontosabb, nem járhat rosszul, ha közülük választ (vagy nem választ, hiszen akár ugyanazt a videót fel lehet tölteni mindkét szolgáltatóhoz). 

A videókat érdemes a platformok jellemzőihez szabni jellegüket, témájukat, hosszukat illetően is. Míg a YouTube-on alappal számíthatunk például arra, hogy az eleve videók után érdeklődő felhasználók örömmel végignéznek egy 26 perces tutorialt, ha az számukra releváns, a Facebookon a legtöbb esetben sokkal kevesebb idő jut a felhasználói figyelem megragadására. Egyre népszerűbbek az élő közvetítések, és az Instagramon, Snapchaten, TikTokon megszokott, kifejezetten rövid videók is.

Sikeres tartalomgyártóként bevételhez is juthatunk a platformok segítségével, ha azonban célunk nem a látogatottság maximalizálása, például mivel videóinkat egy zárt ügyfélkörhöz kívánjuk csak eljuttatni, érdemes lehet a piacot uraló óriások mögé is benézni. 

Élő videósugárzásra lehetőség van a Twitter önálló Periscope alkalmazása, a LinkedIn Live, a Twitch vagy a YouNow platformokon is. Magyar szerverekről lesznek elérhetők az IndaVideóra vagy a Videára feltöltött, a nemzetközi szolgáltatásokhoz hasonlóan saját weboldalunkba is beilleszthető stream videóink. A YouTube közvetlen versenytársai – DailyMotion, Vimeo – gyakran igyekeznek minőségben és szolgáltatásokban is a piacvezető fölé kínálni.

Utoljára szerkesztve: 2021. augusztus 24.

Kapcsolódó témák
Utoljára megtekintett fogalmak

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal. Hivatalos állásfoglalásért mindig fordulj az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szükséged a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozol, kérjük jelezd nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!